Vanliga frågor

1) Är det konstant hundar som skäller på hunddagiset?

Absolut inte är mitt svar då, det finns ingen, varken hund eller människa som skulle vilja vistas i den miljön. Det är inte heller bra för hundarna att sitta och varva igång sig själva eller andra. Enstaka gånger kan en hund skälla, om den blir glad för att matte kommer etc. Men under dagarna är det nästintill knäpp-tyst.

2) Är det mycket slagsmål mellan hundarna på dagis och får hundarna “göra upp” med varandra?

På ett hunddagis ska ingen hund slåss eller trycka till andra hundar, det finns inget i min värld som kallas för “att göra upp” Den som leder flocken är jag, och om två individer inte klarar av att dela rum delar vi på dessa. För det finns väl inget dagis för människor där alla barnen får slåss och skrika?

3) Hur lång tid kan det ta att få en dagisplats och vilket turnummer har jag?

Vi har inget kösystem i nummerordning, detta för att vi vill hålla grupperna balanserade, så vi tar in hundar beroende på storlek, temprament och kön.

4) Får löptikar vistas på dagis?

Ja, löptikar är välkomna, dock får dom sitta i en egen box eller vara med med personalens tikar under hela löpperioden.

5) Måste jag kastrera min hane för att den ska få gå på dagis?

Nej, okastrerade hanar är varmt välkomna på dagis, i en del fall där din hanhund blir störd av tikar runt sig dagligen kan det vara bra för hunden med en kastration för att dämpa stress hos hunden.

6) Hur ofta är min hund ute per dag?

Alla hundar får två promenader per dag, en längre och en lite kortare, hundarna får också tillgång till utevisstelse i rastgården utöver dagliga promenader.

7) Tar ni emot aggresiva hundar på dagis?

Det beror på vad man menar med aggresiv (och aggressivitet är oftast till grunden osäkerhet eller smärta hos hunden), de flesta hundarna kan vara lite stökiga och blåsa upp sig extra med sin husse eller matte i möte med nya hundar och det kan fungera jätte bra på dagis utan husse eller mattes stöd på dagis. Det kan också vara ett inlärt beteende hos hundarna i situation med sin ägare. Så dessa individer som är klassade som “agressiva” är oftast väldigt små, rädda och sköra individer när man skalat bort detta utåtriktade beteendet hunden har dragit på sig för att den vill öka avståndet mellan nya hundar och den själv. Vi har en prövomånad där vi ser om det fungerar i dagisgruppen, därefter utvärderar jag om din hund har förmågan att fungera i grupp med andra hundar och personalen på dagis.

8 ) Tar ni emot alla raser på dagis?

Vi har inga raser vi nekar dagisplats utan vi ser till individens förmåga att vara i grupp och kommunicera med både hundar och folk, en del raser har svårare med detta än andra men alla ska få en chans att bevisa motsatsen.

9) Hur mycket tränar ni och aktiverar ni min hund på dagarna?

Vi aktiverar ingen hund på dagarna, det finns inga möjligheter i världen att hinna ge alla hundar meningsfull mental aktivering. En viss aktivering är det för hundarna att umgås i grupp (framförallt mer i början), leka och promenera men det krävs mer än så för att det ska vara fullgott för din hund. Så matte eller husse får aktivera sin hund på kvällar och helger. Vi ser dock till att göra hundarna följsamma i kopplet, komma på inkallning och få dom att förstå sitt och stanna, detta för att vår vardag ska fungera. Men det är inte säkert att hunden tar med sig dom riktlinjerna och den lydnaden hem, hundar är som barn på dagis, fast man kan klä på sig själv på dagen behöver man ju inte kunna det när mamma och pappa kommer och hämtar…